Spår & annat skoj :-)


I torsdags började Ninja SKOLAN :-). Det började med en liten mjukstart med kontaktövningar på klubben allt medans gruppens övriga ekipage agerade störning (helt naturligt när de övade exakt samma som vi) Nyttigt och kommer bli jättebra för oss!!!

Idag var dubbelkurs. Vi skulle testa spår i skogen. Jag hade ganska höga förhoppningar eftersom Ninja använder sin näsa ganska mycket när hon är ute. Men ack nej, när vi kom i det raka, ganska enkla, 50meters spåret satte hon knappt ner näsan alls... Hon tyckte det var jättejobbigt med 5 hundar och massa människor som tittade på och höll sig knappt bakom mig medan jag försökte få henne att ta upp spåret. Hon hittade det 2 gånger men gick dock ej vidare i det.

Linda, min instruktör, och jag tog henne åt sidan efter fikat och la ett ännu enklare spår medan hon fick titta på, och jajemen, detta spår tog hon DIREKT och gick RAKT på Mjukosttuben som väntade som belöning en bit in i skogen. JAg får börja enkelt och ge henne en chans att bli duktig på det innan vi avancerar till svårare uppgifter helt enkelt :-)

Kisseriet då, hur går det med det? Rumsren har Ninja ju INTE blivit än. Men idag har hon inte kissat en enda gång inne, så vem vet, det kanske väntar en ljusning runt hörnet, vi får se :-).

Annars är livet med hund härligt. Ninja är en helskön individ som vill vara till lags och strävar efter att vara älskad. Ganska typisk Sheltie kan jag tro, hon är lite små ängslig, men oerhört nyfiken. Hon klarar dock INTE av om jag blir arg och höjer rösten nej då kryper hon ihop och kan till och med skvätta lite... Något vi får öva på helt enkelt, men ibland blir man ju lite irriterad det går ju inte att undvika.

Idag har hon själv gått fram och hälsat på två hundar som hon först tyckte var jätteotäcka men nyfikenheten tog överhanden så när vi gick förbi dem så satte hon helt sonika fram näsan och sa hej :-) de blev glada och hälsade glatt tillbax UTAN att äta upp henne, det ni :-)

Nu är det dock läggdax för både hund och matte.

Det är rejält svårt att få bra bilder på Ninja, men här kommer ett axplock, av bra OCH dåliga :-)

När hon är som ALLRA ALLRA VACKRAST:


på promenad, i lekparken


i bilen:


på upptäcksfärd i vår uppgrävda trädgård:Går väl inte att missta att jag älskar mitt lilla yrväder :-)

RSS 2.0