Allsång i soffan

Ack så skönt att man fortfarande kan skrämma barnen med att det är sååååååååå långt att åka bil dit ;-)

Lucas stora dröm är att få åka på Allsång på skansen... Och ikväll var ju dessutom stora favoriterna HEAT gäster...

Vi fick dock nöja oss med att se programmet i TVsoffan, och Lucas var fullkomligt nöjd med det :-) (lättlurad son man har)

Fick ett par ok bilder, TVn till trots



Ja, vad gör man inte för sina barn :-)

semestern går mot sitt slut

Jaha, så är det plötsligt bara en veckas ledighet kvar :-(
Men jag tycker ändå vi har hunnit med en hel del på semestern :-)
Först en vecka i vita sand, sen kom vår lilla valp Ninja till oss :-) och sedan dess har ju ganska mycket kretsat kring henne självklart...
Lucas jag o Ninja åkte tillbax till vita sand för att hälsa på mamma och det gick utmärkt, Ninja älskade husvagnslivet och vi hade 2 toppendagar allihop



Tyvärr delar inte hela familjen förkärlik för husvagnslivet så det blir bara lucas o jag som far iväg på sådana utflykter... Ja o så Ninja förståss :-)

Förra veckan for hela familjen till Ölands djurpark, o ja vad ska man säga? Det var väl ett bottennapp... Har sagt förr och säger igen att dit vill jag INTE åka fler gånger... Dyrt, nedgånget, dålig service o rejält trist...

Fredagen var bättre. Lucas o jag liftade med Åsa o hennes *lilla* familj till High Chaparral och där hade vi RIKTIGT ROLIGT!!! Lucas älskar cowboylivet, så som alla pojkar i den åldern ;-)












Oj, det blev många bilder, men vad kan jag säga? Det var en mycket bra dag, med glada barn fint väder och nöjda föräldrar :-)

En vecka kvar alltså... Undrar just vad vi ska hitta på för något skoj.

Att ha valp

Tänk hur annorlunda det blev denna gång att ha en liten hundvalp. Förra gången hade jag en liten 1åring som sprang runt och behövde min uppmärksamhet dessutom var det smällkall vinter med MASSA snö och ytterkläder som skulle på varje gång det skulle kissas, denna gång är det bara slänga på sig morgonrock och tofflor och springa ut i ur och skur.

Lillan är i mångt och mycket en liten ängel, hon är självklart en liten bus som vill bita i typ nästan ALLT men vi försöker locka med leksaker... Hon kissar ute om vi bara tar ut henne i tid och jag tror det ska gå ganska bra att få henne rumsren faktiskt.
Hon har en sådan där bra Av och Påknapp trotts sina bara 9 veckor och jag hoppas det kommer att hålla i sig. Hon älskar att träffa nya människor, hundar som skäller när de ser henne gillar hon dock inte.... (konstigt va, när en stor schäfer skäller på en liten vovvsebäbis) men lite lugnare hundar hälsar hon MYCKET gärna på :-)

JA, vi är jättenöjda med vår lilla valp och jag är övertygad om att detta kommer att gå riktigt bra.
Hon har fått en del social träning, vi tar med henne dit vi åker, och hon har till och med övernattat i husvagn en natt, campinglivet tyckte hon verkligen om, bara synd det inte var mer än en natt ju...

Har inte laddat ur kort ur kameran, så fler foton kommer senare :-)

Semester i Vita sand

Förra veckan var det dax för Åsas  och min årliga husvgnstur till Vita Sand, med mammor och barn.

I bilen hade vi packat in 4 förväntansfulla kids. Danne körde ut husvagnen åt oss och han och mamma var med och satte i ordning vagn och tält.

Första dagen hade vi UNDERBART VÄDER. Det var hur varmt och skönt som helst och ungarna fick ett härligt eftermiddagsbad i den strålande solen


Jag badade oxå, men besparar er de bilderna.
Åsa däremot var nöjd med att doppa fötterna i sanden

Efter dag 1 blev vädret sämre och sämre, men vi höll ut, sämsta dagen åkte vi till kalmar för en tripp till leklandet på Ikea och lite övrig shopping för att *tömma* plånböckerna.

Barnen var dock INTE avskräckta av det sämre vädret utan skuttade lika glatt i vattnet ändå, ju sämre väder, ju STÖRRE vågor och därför JU GALNARE OCH ROLIGARE vattenlek
Här är kidsen på jakt efter nästa STORA VÅG  Efter badet fick man värma sig hos mamma i go handduk

Det blev även en del Fotbollsspelande på campingen, utanför vår plats fanns massa plats att leka på. Åsa agerade målvakt, tror hon över för att komma med i Malmö FFs herrlag nästa år ;-)


Precis som först a dagen så blev sista dagen härlig med massa fint väder, vi hann passa på att sola lite innan hemfärd

                               

Nästa år ska vi komma ihåg att ta med liiite mer vin, annars har vi funnit konceptet för en perfekt semester :-)


Det blev en ...

Ninja :-)



Nu har vi förhoppningsvis slutgiltigt valt namn på vår nya lilla famlljemedlem :-) Det fick bli en Ninja (efter Teenage Mutant Ninja Turtles... Tack Åsa)

Hon är en riktig liten cooling. Göran hämtade i fredags, så när vi kom hem ikväll hade de hunnit lära känna varandra väääääldigt väl... och gissa om Matte var avis eller;-).
 Hon var lite skeptisk till mig i början, Lucas gick bättre, kanske för att han var lite mindre, men hon är sååå nyfiken så bara hon får välja när hon ska gå fram så kommer hon snart nosandes och busandes fram.
Nu ska tränas en hel massa nya miljöer och möten med djur och människor på semestern så får vi förhoppningsvis en social härlig liten tjej i vår familj.

Välkommen hem Ninja

Idag vill jag även lite extra hylla en annan familjemedlem som tyvärr fick lämna oss allt för tidigt. Tindra,vi har inte ersatt dig, du är alltid i våra hjärtan


DORA

Ja, då  har hon fått ett namn oxå :-D. En liten Dora får det bli. Och tänk vi är alla ÖVERENS, Härligt

Har haft diverse förslag, mitt favvo är Leia men nej då det gick INTE. Lucas hade bestämt sig för Daphne.... Och det VÄGRADE hans mamma. Men nu har vi då äntligt nått en medelväg.

RSS 2.0