Ny telefon

En sån här har jag beställt idag :-)


Men den var slut i affären, o nästan på centrallagret, så den kommer i posten först på tisdag. Ska bli superduperkul med ny telefon :-)
Den ska bla kunna kopplas upp på trådlösa nätverket hemma ;-)

Annars har det shoppats lite skor, lite kläder och annat smått o gott

Får se vad helgen erbjuder, men har tyvärr en inställd aktivitet o funderar på att dra till IKEA istället och inhandla lite nya tallrikar.

Skakig start på dagen...

Fick ett samtal när jag var nästan framme på jobbet idag... Min chef, som åker samma väg som jag till jobbet och var någon minut efter, hade fått stanna för en otäck bilolycka mellan lastbil och personbil, och det såg inte ut att ha slutat lovande för personen i bilen... Det visade sig att jag mött samma lastbil bara sekunder innan olyckan. Jag kommer ihåg att jag mötte en sådan bil och att vi båda fick gå ut lite i kanten för att mötas på vägen. Och ungefär där vi möttes hade olyckan sedan hänt.


Jag är lite skakig idag och känner att jag nog ändå hade en otrolig tur som inte var bara liiiite senare på väg till jobbet. Förvisso verkade det som om lastbilen gjort allt i sin makt för att förhindra kollission men ändå får man en del tankar i huvudet.
Ödet var på min sida idag helt enkelt. Men nu har jag tagit beslutet att låta min mobiltelefon ligga i handväskan i framtiden, och inga fler sms ska skrivas under bilfärd för mig i framtiden.

Årets stora släkthappening :-)

Igår var det dax för den årliga kusinträffen, eller familjen Svenssons Släktkalas.  Vi är på lite olika ställen varje år, hos de olika syskonen, eller ibland barnbarnen.

I år var vi hos morbror Rolf på Öland :-) det var en riktig lyckoträff för soliga härliga Öland visade sig från sin allra varmaste och vackraste sida.

Släktens hörnpelare :-)

här är de som håller vår släkt samlad och som vi glädjs över att träffa varje år. Mormor och Lennart (av vissa känd som aktiestinsen). Våra soligt glada och pigga hörnpelare!!! Utan er hade vi nog inte varit en lika harmonisk och samlad släkt som håller ihop och ställer upp för varandra i vått och torrt, som en enda stor jättefamilj :-)

Det var ett jättetrevligt kalas som Rolf och Ingalill hade ordnat åt oss. Det började med supersmaskigt bullfika. Sedan en tävling, den var lite trixig :-) Den ena deltävling var frågesport som handlade om att räkna ut hur många vi var i släkten hur många som var barnbarn, barnbarnsbarn och hur många år vi var allihop tillsammans!!! Det blev över 1550 år det, helt sjukt vad gamla vi är då allihopa ;-)
På en annan station skulle vi göra sandkakor, något de mindre barnen var bäst på, nhär är lucas i färd med att baka sin kaka medan Anna förbereder sig för sin tur.


mormor, mitt lags lagledare :-) var inte dålig hon heller


Vi kastade även pil och på en station skulle man slå in en spik på så få slag som möjligt :o det var inte min starka sida, nej nej nej, men mormor var ganska duktig däremotNinja hade en toppendag på kalaset, hon gick bra ihop med Roffes hund Hugo och fick därmed springa lös hela eftermiddagen, dock fick vi försöka hålla henne utomhus för hon är ju inte helt 100 rumsren ännu det lilla yrvädret. Men hon var glad och skötte sig utmärkt hela dagen


Fammåt kvällen var det dax för den årliga grillningen, alla tar med eget kött och äter gott tilltugg som det bjuds på, potatis, grillsåser, bröd och sallad :-) Ojojoj så smaskigt det var. Bäst av allt grillsåsen som jag älskar trotts att den innehåller MÄNGDER av ketchup.... Tur jag inte fick receptet förren jag hade hulkat i mig en dl eller mer ;-)

Här kommer lite övriga mingelbilder från kalaset :-) håll till godoTack alla för en lyckad kväll, vi ses om ett år igen :-)

Dagis :-)

Ja, idag var det då dax för terminens första föräldraplikt. Det ska verkligen bli jättekul :-) :-) :-)

På min sons dagis som är ett föräldrakooperativ jobbar vi föräldrar tillsammans med personal och barn ett antal dagar varje termin. Det är en otrolig fördel och ett privilegie att få dela barnens vardag även på förskolan.
En del tycker nog att det är lite jobbigt att behöva ta ledigt från jobbet, eller att behöva stå och *slava* i köket med disk och bak. Men jag tycker att det är riktigt trevligt faktiskt. Förmiddagarna är man med barnen och eftermiddagarna är man mer i köket, men där rör sig både barn och personal så man är sällan ensam, och finns en liten stund över så är det bara att gå ut och leka med de små härliga krabaterna som ju är våra barn.

Jag är helnöjd med vårt dagis och kommer aldrig ångra att vi valde ett föräldrakooperativ!!!

Idag har jag halvdag, så efter lunch kastar jag mig i bilen och åker till jobbet för *traditionellt* arbete hela eftermiddagen

Have a great day and take care out there :-)

I November bär det av :-)

Till Thailand!!! Åh så jag längtar! Vi har ju velat åka i många år, men så i våras bestämde vi oss, I ÅR blir det AV! Själv var jag (som vanligt) skeptisk och trodde vi skulle skjuta framd det återigen... Men  NEJ DÅ, nu är resan till och med bokad och anmälningsavgiften betald :-)

*Lycklig*

Det blir 2 sköna veckor på Kata Beach, vi fegar ur lite och åker charter med VING, men med tanke på de nedsatta priser jag hittade där så blev det mycket billigare än att planera resan själv.

Här ska vi bo


Här ska vi sola o bada

 

Och äta :-)

  

Har skrivit lite på Ninjas blogg

sophiesoph.blogg.se/ninja

om nån vill läsa om min lilla prinsessa :-)

sen sist

Ajajaj, nu var det länge sedan jag skrev.... Vad har hänt i mitt lilla liv sen sist då?

Sista semesterveckan åkte Lucas o jag med Kickan och hennes barn
 på CIRKUS i Växjö, barnen såklart överlyckliga, men jag, njae, inte min grej lixom...

Bland det bästa med kvällen var att äta mat med mammorna på Max och leka i lekparken


Men cirkusen var inte helt fel den heller. Lucas fick efter lite tjat köpa en Blixtenballong  tyvärr fick vi skänka den till alla änglarna i himmelen när det en dag fick allt för mycket luft under *vingarna* och steg mot skyarna utanför vårat hus.

En natt sov Lucas o jag över i Åsas husvagn, kommer inte riktigt ihåg varför bara... men Lucas o Melvin fick lägga sig framför en film medan åsa o jag satt tryggt inne i huset o smaskade på lite vin o popcorn
Vänta lite här, nu minns jag :-D vi skulle ju till Öland o bada sista fina dagen innan jobbet började igen. En härlig, men lite vindig dag, fick vi alla 3 systrar med våra härliga ungar!!!

Systrar i solstolen :-)


Och så en liiiten bild på mig :-)

Lekande barn:

Söndagen innan jobbveckan spelade Lucas o jag minigolf med familjen Iversen i Sävsjöström, vi hade en jättemysig eftermiddag med fint väder, kul sällskap och ett bra hundmöte efteråt
 

Ja, sen var det då dax för jobb igen... Men ingen fara, skönt med vardag o rutiner igen efter 4 hela veckors härlig ledighet :-)

En kväll kom fotbollslegendaren FARFAR på besök, och spelade lite fotboll med en överlycklig sonson :-)


I fredags var Lucas o jag på RIX Fm festival i Växjö, härlig kväll med varmt väder o ljumma vindar. Lucas fick se sina STORA Idoler, Style och EMD. Kvällens allra bästa scenframförande stod dock BWO för :)


Behövs väl ej berättas att Lucas var ÖVERLYCKLIG över hela kvällen

Vi han med en Festival till i helgen. Freddstock i Nybro. Jag var skeptisk, men en helmysig festival för hela familjen. Svåger Staffan framförde några låtar med sitt band, o de var skitduktiga. Ja, jag var helt klart postitivt överraskad!!! Åker gärna fler år :-)

Bäst på hela vecka var dock att vi äntligen bestämt och bokat vår resa till THAILAND!!! I November bär det av till Kata Beach. Längtar :-) :-) :-)
http://www.kataseabreeze.com/gallery/location/index.html

RSS 2.0